06-15200946  astrid@merelenmos.nl

Recensies Tuinontwerp en Advies 

"Astrid neemt de tijd en geeft de aandacht om samen tot een plan te komen".

Tuin van een vrijstaande woning in Nispen Fam. Brouwers: "In de loop der jaren hebben we steeds wat aanpassingen gedaan in onze tuin. Maar het was nooit dat we zeiden, dit is het nou. Nu de kinderen groot zijn en de trampoline en schommel zijn verwijderd uit de tuin, hebben we er voor gekozen om een tuinontwerp te laten maken. Astrid heeft voor ons een ontwerp gemaakt waar we uiterst tevreden over zijn.  Ze houdt rekening met onze wensen en mogelijkheden. Ze neemt de tijd en geeft de aandacht om samen tot een plan te komen. Daarbij geeft ze nog tips voor leveranciers en een lijst met beplantingen. Binnenkort gaan we offertes opvragen en ook daarin biedt Astrid aan om hierover mee te denken. Astrid, bedankt voor het mooie tuinontwerp. Wij zijn erg tevreden!!"

"We kunnen niet wachten om van de zomer in de nieuw aan te leggen tuin te gaan genieten!”

Tuin van een twee-onder-een-kap woning Papendrecht Mabel en Peter: "Onze tuin is dringend aan verandering toe, daarom hebben we de hulp van Astrid ingeroepen! Ze heeft eerst de situatie bekeken en onze wensen geïnventariseerd en kwam meteen met hele leuke ideeën. Astrid heeft verschillende schetsontwerpen gemaakt en het was zelfs moeilijk om een definitieve keuze te maken want ze waren allemaal fantastisch! Wij zijn ontzettend blij met het definitieve ontwerp en het beplantingsplan. We kunnen niet wachten om van de zomer in de nieuw aan te leggen tuin te gaan genieten!”

"alle gedachten & wensen in één plan samengevat".

Stadstuin Middelburg Fam. Lingen: "Vier gezinsleden, vier gedachten over hoe een ideale tuin er voor ons uit zou moeten zien. Niet makkelijk om iedereen op één lijn te krijgen. Met als gevolg dat er jaren niks veranderde.Superblij zijn wij dan ook dat Astrid het aandurfde om dit op te pakken en er in slaagde om alle gedachten & wensen in één plan samen te vatten. We houden van de tuin maar vooral om er gewoon lekker te zitten en bij te komen van een drukke dag of week. Nu we de plannen ook hebben gerealiseerd beseffen we elke keer weer hoe gelukkig wij er mee zijn en dat we veel eerder advies hadden moeten vragen. De visualisatie van de plannen heeft heel erg goed geholpen bij het vinden van de juiste partij om onze tuin aan te leggen. Dankzij het complete pakket (tekeningen & beplanting lijst) wat Astrid aanleverde konden we de uitvoerder met een gerust hart zijn gang laten gaan.Bij gebrek aan enige groene vingers binnen het hele gezin heeft het bijgeleverde onderhoud- & snoeiadvies voor onze een grote toegevoegde waarde. Voorlopig zijn we klaar maar anders is Astrid de eerste die we bellen!"

" ze voelde goed aan wat voor mij/ons belangrijk was".

Stadstuin Dordrecht Esther: "Vorig najaar vroeg ik Astrid of zij voor mij een ontwerp wilde bedenken voor de tuin die zou ontstaan na de sloop van een pandje recht achter ons huis. Dit was voor mij de eerste keer dat ik over een buiten zou gaan beschikken en er was op een bordesje, vast aan ons woonhuis, na nog helemaal niets dus kon Astrid van scratch beginnen. Dit was ook gelijk een uitdaging daar pas na de sloop echt duidelijk werd hoe het te gebruiken perceel er precies uit zag. Wat ik hierin heel prettig vond dat zij eerst mij en mijn man wat beter wilde leren kennen in de zin van samenstelling huishouden, smaak, stijl, hobby's, etc. Daarna vroeg zij natuurlijk uit waarvoor we ons nieuwe 'buiten'" wilden gaan gebruiken. Zij werkt met thema's dus het werden voor ons de thema's eten, zonnen, knus en loungen. In samenspraak met Astrid en haar uitgebreide kennis van planten, materialen, kleuren die hier bij aansluiten, heeft ze toen concept plannen getekend. Uiteindelijk hebben wij er een uitgezocht die zij verder heeft uitgewerkt tot een definief plan wat wij bij 2 hoveniers bedrijven hebben voorgelegd. Wat ik in deze fase als erg prettig heb ervaren is dat Astrid bij beide eerste gesprekken met de hoveniers aanwezig is geweest zodat zij het plan, waar nodig, extra kon toelichten. In het hele proces, heeft ze steeds tips, adviezen etc. gegeven door een moodboard op Pinterest voor ons te maken. Door deze verschillende foto's, werd ook tijdens de aanleg van de gehele tuin meer en meer duidelijk hoe het uiteindelijke resultaat zou moeten worden. Kortom, ik kijk terug op een fijne samenwerking met Astrid waarin ik iedere keer heb ervaren dat ze goed aanvoelde wat voor mij/ons belangrijk was en hierin kon zij een heel mooi tuinplan maken en zeer goede adviezen geven over de vormgeving en aankleding omdat ze inmiddels zo goed onze smaak/stijl en wensen begreep."

"Fantastisch!"

Tuin in Roosendaal Villatuin 1 hectare groot; Simone: "Door Astrid een tuinontwerp laten maken voor de voortuin en achtertuin. Helemaal wat we in gedachten hadden en daarnaast nog volop ideeën vanuit Astrid zelf wat in onze tuin nog meer leuk zou zijn!!!! Fantastisch!"

"goed geluisterd naar onze wensen".

Tuin in nieuwbouwwijk Papendrecht; Vivica : "We zijn momenteel bezig om ons bestaande huis te verbouwen en daar hoort ook een andere tuin bij. We hebben door Astrid een tuinontwerp laten maken voor onze voor en achtertuin. Deze is professioneel gemaakt, waarbij goed geluisterd is naar onze wensen. Er is goed nagedacht over materiaal kleur en beplanting. Wij zijn er heel blij mee!!"

 

Toe aan een tuinoplossing ? Neem nu contact op.