06-15200946 astrid@merelenmos.nl

Onze B&B is gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving. Hier een kleine selectie van natuur gebieden die dicht in de buurt liggen. 

 

Natuurgebied Wouwse Plantage

Het bosgebied van de Wouwse Plantage is nog een oase van rust. Langs hoge hagen van rododendrons wandel je richting het Woeste Gedeelte waarbij je langs heuvels komt die oprijzen tot twintig meter boven NAP. Van één van die heuvels wordt verteld dat het wel eens een prehistorische grafheuvel zou kunnen zijn. Het hele gebied van de Wouwse Plantage is circa 900 hectare groot en ligt op een zandrug die ongeveer 20.000 jaar geleden is gevormd. De Wouwse Plantage kent een rijke geschiedenis en er zijn door de eeuwen heen diverse eigenaren geweest. Het landgoed is inmiddels uitgegroeid tot een prachtig natuurgebied met verschillende bostypen. Voor enkele dieren zoals de wespendief, nachtzwaluw, zwarte specht en boomleeuwerik behoort het gebied tot de belangrijkste broedgebieden in Nederland. 

 

Natuurgebied Dintelse Gorzen

Onderdeel van de Brabantse Wal, is een echt wandelwalhalla. Je gaat dwars door voormalige schorren en slikken, ziet wilgen, vlier en duinriet en loopt – soms op maar een paar meter afstand – langs grote, grazende Schotse hooglanders. Via bruggetjes, over kleine slootjes en boomstammen (leve je waterdichte winterlaarzen!), een beetje kruipdoor en sluipdoor kom je uiteindelijk ook bij de vogelhut. Met je verrekijker spot je hier de spierwitte zilverreiger, een blauwe kiekendief, de buizerd…

In de haven kun je bij Restaurant & huiskamercafé Beneden Sas – Benedensasweg 2-4, De Heen een kopje koffie nuttigen of een heerlijke lunch.

 

De Brabantse Wal, een mooi divers landschap met wandelroutes in de omgeving van Halsteren.

 

Landgoed Buitenlust Halsteren

Buitenlust ontleent zijn charme aan de afwisseling van bos, kleinschalig boerenland en forten. Op het landgoed is de psychiatrische instelling Vrederust gelegen, uiteraard niet vrij toegankelijk, maar verder bent je van harte welkom op het landgoed.

 

Fort Roovere

Wereldberoemd bij Fort de Roovere bij Bergen op Zoom: de Mozesbrug. Je loopt via de Mozesbrug diep door het water, maar je voeten blijven droog! Deze 'loopgraafbrug' is een modern kunstwerk dat belangrijke architectuur- en bouwprijzen won. Eigenlijk is Fort de Roovere nog steeds niet af. Sinds 2018 is een nieuwe theatertoren gerealiseerd, de Pompejus. En het wordt alleen nog maar mooier: de waterspeelplaats is eind 2018 klaar. Kinderen kunnen dan zelf een gebied onder water zetten, net als vroeger. Rondom het Fort zijn er diverse wandelroutes uitgezet.

 

Oude Buisse Heide gedichtenroute

Wandel door het gebied waar Henriette Roland Holst haar inspiratie opdeed. Onderweg kom je een aantal van haar gedichten tegen.

 

Kalmthoutse Heide

Bijzonder mooi wandel en fietsgebied net over de grens in Kalmthout Belgie. Zeker een aanrader als de Heide planten in bloei staan, vanaf begin augustus.

 

Landgoed de Hertgang

Het landgoed (5,5 ha) werd eind vijftiger jaren van de vorige eeuw aangelegd op de steilrand van de Brabantse Wal in Halsteren. Er is tevens een mooi arboretum te bezoeken.