06-15200946 astrid@merelenmos.nl

1 mei 2019 zijn Martin en ik de trotse eigenaren geworden van deze woonboerderij in Moerstraten. We zijn er enorm blij mee.

 

De boerderij is in 1890 gebouwd. Het is een karakteristieke boerderij met een trapgeveltje en een oude stal die is omgebouwd naar een woonhuis, ligt in het buitengebied net buiten de gemeente Wouw (vlakbij Roosendaal NB) omgeven door landerijen en bosgebied. In de buurt kun je volop genieten van de omgeving op het gebied van natuur, golfen, fietsen, wandelen en winkelen. Breda, Antwerpen en Bergen op Zoom liggen op korte reisafstand.

 

De aankomende periode zal vooral in het teken staan van het renoveren van de boerderij. Er zijn nog heel veel klussen te doen, we hebben er zin in! Samen met onze vrienden en professionals gaan we de uitdaging aan om er een nog mooiere boerderij van te maken.

 

Naast dat het ons woonhuis is starten we in 2020 met een mooie Bed & Breakfast in onze boerderij.

 

Vind je het leuk om de renovatie van onze boerderij te volgen, check dan deze site, Instagram of Facebook . Je ziet er o.a. de toekomstige kamers en onze tuin.

Klusupdate:

nieuwe bewoners:

Sinds kort hebben we tijdelijk nieuwe bewoners. Pudding, Remie, Brownie en Lookie eten hun maagjes vol met ons gras. 

maart 2020:

Nu het de afgelopen weken beter weer is geworden zijn we met de voortuin verder gegaan. De hagen waren natuurlijk al vorig jaar door onze klusvrienden gesnoeid, dus nu tijd om de borders aan te gaan leggen en de paden te vernieuwen. Ons rieten dak is breder dan het voorgaande dak dus moeten we nu zorgen voor een andere en betere waterafvoer. De borders bestaan uit beukenhagen met Hortensia Annabelle en 2 soorten Rozenbottels. Allemaal bij lokale kwekers gekocht natuurlijk. 

verhuizing:

Ons oude huis in Nispen overgedragen aan leuke nieuwe bewoners. De laatste meubels verhuisd. Natuurlijk weer met hulp van onze vrienden. 

nov tot maart:

De mannen van MGU montage hebben het grote project keuken en de workshop ruimte een flinke boost gegeven. De stukadoor en de stoffeerder voor de vloer volgen nog en dan kunnen wij weer verder aan de slag met verven. Het wordt een super fijne ruimte.  

oktober:

YEAH de rietdekker is begonnen. Een enorme klus, maar wat een prachtige verbetering. Allemaal handwerk. Bijzonder om van dichtbij mee te maken. Wel een flinke bende, maar dat komt vast allemaal goed. Een mooi oud ambacht op ons eigen dak!

september:

De kamers van de B&B, de ontvangsthal en de ontbijtruimte krijgen inmiddels hun vorm. Prachtig bloemenbehang in de ontbijtruimte als eyecatcher in combinatie met de geverfde lambrisering en de deuren in een Blush kleur, speciaal gemengd vanuit een van de bloemen van het behang. Veel hulp gehad van vrienden, dus flinke stappen gezet. 

juli:

Best een spektakel in onze boerderij. Roel (Ruiter Plaagdieren bestrijding) heeft al onze oude balken preventief behandeld tegen boktor en andere beestjes. 

juli:

De muren in de ontbijtruimte gladgemaakt. Dus geen spagtelpoets meer maar een gladde muur die we kunnen gaan behangen. Nu op zoek naar een hip behang, ik voel een shop moment met mijn vriendinnen aankomen! 

juli:

YEAH de eerste border in de voortuin is aangeplant. Vol met Hortensia's, past prachtig bij onze boerderij. Uit 2 van onze 4 B&B kamers kijk je dadelijk mooi op deze bloeiende border. 

juli:

Rond de gehele voortuin staan oude Elzen bomen die helaas niet goed zijn onderhouden. De beste oplossing was het terugsnoeien naar 1,5m. De bomen lopen vanzelf weer uit en zullen in een knotvorm terugkomen. Zo konden we de bomen gelukkig behouden. Helaas was de enorme Wilgen boom verrot en moest helemaal worden gekapt. Het bijen nest in de boom (met een grote kraan) kunnen verplaatsen; want die zijn zo belangrijk voor de tuin! Al met al een enorme klus. Al het hout een goede plek gegeven. Met elkaar een mooi houthok gemaakt. Een wand van hout geeft zo'n mooi effect op je tuin. Erg blij mee. In dit gedeelte van de tuin gaan we voor onze gasten een mooie zithoek maken. 

juni:

Het verven vd B&B kamers is een heel karwei. Hier onze vriendin die de laatste roze plekjes heel geduldig met een penseel wegwerkt. De vensterbanken zijn prachtig gemaakt van Belgisch hardsteen en nu weer zichtbaar na een flinke poetsbeurt is al de groene mos aanslag verdwenen. En Martin is begonnen met het verven van de ontvangst hal. 

mei, juni:

Dit is ons buxus elimineren team. In de gehele voortuin en een deel van de achtertuin staan buxus hagen en grote bollen die door de mot zijn aangetast. Zwaar werk, maar wat een prachtig opgeruimd resultaat. Er zijn mooie borders ontstaan die ik opnieuw kan aanplanten. Leuke uitdaging voor mij als tuinontwerpster!

mei:

Met vrienden de 30 meter beukenhaag gesnoeid van 3,5m naar 1,20m. Het was heel hard werken met elkaar maar het resultaat is fantastisch! Direct prachtig uitzicht over de landerijen gecreëerd. Bovendien is onze boerderij nu vanaf de weg veel beter te zien, een plaatje. Op de foto zie je de oude en de nieuwe hoogte vd haag. 

mei:

Deze klus was een pittige workout voor onze armen.... het schuren van de authentieke balken in de B&B kamers. De uitdaging was vooral het knalroze en het blauw om te toveren naar Scandinavisch wit. 

mei:

Na flink wat rondleidingen voor familie en vrienden in onze boerderij zijn we gestart met de eerste klussen. Het slopen van de oude keuken die dadelijk de ontbijtruimte wordt, alle vloeren uit de B&B kamers en nog veel meer.....Gelukkig heel veel hulp van onze vrienden.